Cercar
Espai escŔnic

El Teatre Municipal del Passeig de Mallorca ocupa gairebÚ la planta baixa de l'antic edifici del Palau de la Premsa, tambÚ anomenat, com s'indica a la fašana, Miquel dels Sants Oliver.

El Teatre Municipal del Passeig de Mallorca Ús de la tipologia "a la italiana", Ús a dir, un pati de butaques o platea i un amfiteatre orientats cap a l'escenari, ˙nic lloc possible on es du a terme la representaciˇ teatral.

El teatre, per tant, tÚ dos nivells: la planta baixa, on hi ha l'escenari i la platea amb una cabuda de 173 localitats (dues de les quals per a cadires de rodes), i la primera planta on s'hi ubiquen l'amfiteatre amb 51 butaques i la cabina de control (control de so, ilĚluminaciˇ i projecciˇ).

Hi ha tambÚ una planta soterrani on s'ubiquen els magatzems i un petit taller.

A la planta baixa tambÚ hi ha quatre camerinos aptes per a donar servei a una dotzena d'actors. Hi ha, a mÚs, un bany i una dutxa per als actors i una petita oficina equipada amb fax i ordinador. La taquilla s'ubica devora l'entrada principal, amb un vestÝbul de 3 7 m2. Des d'aquest vestÝbul s'accedeix a l'amfiteatre a travÚs una escala. Hi ha un WC a la planta baixa, accessible des de la platea, amb adaptaciˇ per a persones amb cadira de rodes, i un altre a l'amfiteatre.

L'escenari tÚ una forma semicircular no totalment simŔtrica, ja que agafa la forma de la planta de l'edifici. TÚ una superfÝcie aproximada de 69 m2. La fondÓria Ús de 7,55 m i la boca tÚ una amplÓria de 8,50 m. No tÚ teler i l'altura mÓxima de l'escenari, del terra a les barres de focus, Ús de 4,80 m.


DescÓrrega d'arxius
Galeria multimedia

Data darrera modificaciˇ:26 d'abril de 2022

© Cultura Carrer de l'Almudaina 7-A. 07001 Palma (Illes Balears) TelŔfon: 971720144 | Fax: 971716474 Correu electr˛nic: cultura@palma.cat